onsdag, november 08, 2006

Idol förnedrar och mobbar ungdomar!







Det är en smärre skandal att ett så pass hemskt program som Idol får sändas i svensk television. I alla fall enligt Kjell Bergqvist som tycks ha en personlig vendetta mot TV4, sedan han själv fått kritik för att ha berömt riksmongot Carolina Gynnings bröst.

Till Aftonbladet säger han bland annat följande om kanalens VD Jan Scherman:

-Han är väl ytterst ansvarig för det där företaget. Jag vill bara få dem att sluta vilseleda människor, framför allt våra ungdomar och unga tjejer.

Vad är egentligen vilseledande med att klart och tydligt förklara för dessa ungdomar att de inte kan sjunga och istället bör satsa på någonting annat? Det är väl tyvärr bara i dubbelmoralens Sverige som man inte får säga sanningen om folk som tror att de är guds gåva till mänskligheten.

Förutom Bergqvist så har en annan svensk kändis iklätt sig rollen som moraltant. Den folkkäre artisten Lars Winnerbäck ”rasar” nu tydligen också mot Scherman och TV4.

Enligt Winnerbäck”marknadsför [TV4] mobbning med en ball attityd när resten av samhället försöker arbeta mot problemet”.

I protest mot detta så stoppar han nu den reklamkampanj som han tänkte ha i TV4. Frågan är om kanalen kan överleva detta dråpslag? Tänk er själva vilken katastrof det skulle vara att inte få sända Winnerbäcks fantastiska reklamkampanj!

Angående Bergqvist så har han i alla fall rätt i en sak, gällande Gynning:

"Naturligtvis fick hon inte uppdraget i Förkväll på grund av att hon var den som var mest kvalificerad för uppdraget."

Självfallet var hon inte bäst kvalificerad. Hon fick jobbet på grund av könskvotering, eller nåja, snarare på grund av bröstkvotering. Men det är väl inget fel i det, eller hur?

Det skulle förresten vara intressant att se vad Bergqvist och Winnerbäck tycker om den amerikanska versionen av idol. För här snackar vi hysteriskt roliga, men samtidigt väldigt elaka sågningar. Det är precis så som TV skall vara. Simon Cowell är kungen av "mobbnings-TV".

Etiketter:

5 Comments:

Anonymous Anonym said...

Cred till Kjelle B!

08 november, 2006 17:10  
Anonymous Anonym said...

Oväntat att du din gamle mobbare (Bäckman, Å:et m fl) skulle försvara att några föredettingar (Clabbe, den gamle rikstönten som klamrat sig kvar vid sitt b-kändisskap)och några helt okända wannabees (resten av juryn) sitter och sågar osäkra småtjejer och vilsna snubbar på bästa sändningstid... Våga stå upp mot Idol-förtrycket! Hur som helst är programet helt värdelöst så att du ägnar så mycket tid till att uppröras åt sånt här nonsens tyder enbart på att du behöver komma ut ur bunkern och aktiveras... Verkligheten är vad som pågår utanför ditt fönster medans du sitter och tittar på Idol och läser aftonbladet online!

10 november, 2006 13:12  
Anonymous Anonym said...

Free Dylls mind!

10 november, 2006 13:13  
Blogger Dyll said...

Dyll's mind is always free!

21 november, 2006 03:28  
Anonymous Anonym said...

Vem kan tacka nej till ett sånt erbjudande?!

02 december, 2006 18:24  

Skicka en kommentar

<< Home