lördag, april 22, 2006

"Franzén räddade Detroit från fiasko"


...Så lyder dagens rubrik i Aftonbladet när Detroit slog Edmonton med 3-2 efter övertid i slutspelets första omgång. Stor matchvinnare blev Kirk Maltby, som inte bara kvitterade utan även slog in det matchavgörande målet i den andra övertidsperioden.

Enligt Aftonbladet var det dock en svensk som räddade Detroit från ett eventuellt fiasko, som de valt att kalla en förlust för. Johan Franzén hade nämligen en förstahands- och en andrahandsassist, vilket i kombination med svenskt medborgarskap gör honom – enligt Aftonbladets snedvridna logik – till frälsaren.

Kvällstidningarnas världsbild och logik är oftast för svår att förstå för oss vanliga människor, dagens dravel inräknat. Det är ungefär som när Peter Forsberg gör en assist i en 6-1-vinst, som han då påstås ”ligga bakom”.

Aftonbladet upphör aldrig att förvåna. Mats Wennerholm är allmänt känd för sina faktafel och märkliga åsikter. Numera jobbar förre nöjesjournalisten Per Bjurman i deras NHL-stab. Tro det eller ej, men han lyckas faktiskt överträffa Wennerholm i felaktigheter. Bland annat har Bjurman påstått att Henrik Lundqvist är den första rookiemålvakten någonsin att vinna 30 matcher under en säsong och att Detroits poängskörd från i år är nytt NHL-rekord.

Det är uppenbarligen inte svårt att vara journalist. Skriv vad du vill – om det är rätt eller fel verkar vara av mindre betydelse.

Etiketter: ,

4 Comments:

Anonymous Anonym said...

Förvånansvärt tyst här, dog hockeyfebern ut vid 8-2förlusten?

02 maj, 2006 17:51  
Anonymous Anonym said...

"Säg eller påstå vad du vill – om det är rätt eller fel verkar vara av mindre betydelse." Är inte det din filosofi?

("Det är uppenbarligen inte svårt att vara Dyll. Skriv vad du vill – om det är rätt eller fel verkar vara av mindre betydelse.")

06 maj, 2006 20:14  
Anonymous Anonym said...

"Dyllens världsbild och logik är oftast för svår att förstå för oss vanliga människor, dagens dravel inräknat."

08 maj, 2006 02:19  
Anonymous Anonym said...

"Det är uppenbarligen inte svårt att vara journalist. Skriv vad du vill – om det är rätt eller fel verkar vara av mindre betydelse." Är det däför som du också kallar di journalist?

20 oktober, 2006 17:00  

Skicka en kommentar

<< Home