fredag, oktober 06, 2006

Poängkungen Lasse?!










Nu går det skam på torra land! Allas vår Lasse leder nämligen poängligan i västerbottens division 3.

Man ställer sig omgående frågan vilken klass det är på nivån där uppe? Jacke hade visserligen problem att platsa i trean förra säsongen, men det berodde nog mer på att han slutat med fysiska aktiviteter till förmån för pokerspelandet (vilket är ett enormt problem i sig).

Nåja, tillbaka till Lasse. Inte kan han väl ha blivit så pass mycket bättre på äldre dar? Jag minns hur han varje säsong hade svårt att slå mig i den interna poängligan – och hur han skämdes över att faktiskt göra mindre poäng än målvakten. Detta ledde till ett mindervärdeskomplex som kom att stjälpa hans karriär.

Istället för att syssla med det han gjorde bäst – att agera defensiv back – så fick han storhetsvansinne. Först blev han en offensiv back á la Paul Coffey. Problemet var bara det att han inte gjorde några poäng framåt. Bakåt läckte det dock desto mer. Det tog honom en eller annan säsong att inse att detta experiment inte skulle slå väl ut.

Därnäst försökte han sig på rollen som forward, eller ”teknisk powerforward”, som han kallade sig. Det slutade inte bättre än att han ådrog sig fler utvisningar, de flesta för ”goaltender interference”.

Hur han nu har lyckats med bedriften att leda den totala poängligan förblir en gåta. Detta, hans fjärde experiment, ser dock ut att ha lyckats. Att det dröjde tills han var 25 år och satte stopp för hans eventuella karriär på elitnivå tycks inte bekymra honom det minsta.

Å andra sidan kan han ju ha fabulerat ihop hela den här historien. En sak är i alla fall säker och det är att med Lasse så är ingenting säkert. Varken sanningen, motståndarna eller medmänniskorna…

Etiketter:

5 Comments:

Anonymous Anonym said...

Vilket bra ratio!

11 oktober, 2006 17:22  
Anonymous Anonym said...

"...med Lasse så är ingenting säkert. Varken sanningen... bla bla" Är inte sanningen säker? Hur får du ihop det, en sanning är väl alltid en sanning - eller?

13 oktober, 2006 13:45  
Anonymous Anonym said...

Du råkar inte ha telefonnummret till denna "Lasse"? Han var ju riktigt het :)

21 oktober, 2006 18:46  
Anonymous Anonym said...

Notera att direktlänken till den här sidan heter "pongkungen-lasse.html". Pungkungen är ju en lika bra beskrivning på Lasse.

22 oktober, 2006 19:15  
Anonymous Anonym said...

Lasses nummer: 090-PSYCHO

23 oktober, 2006 21:06  

Skicka en kommentar

<< Home